Skilte til æresport

Det siger vores kunder…

Tina Kofoed
Suverænt god oplevelse
Læs mere
Helt fantastisk flot skilt, virkelig godt arbejde. Mange gode muligheder for materiale, udseende osv.. Godt produkt, veludført og venlig kundebetjening
Dorte Norup Toft
Fint og hurtig levering
Læs mere
Fint og hurtig levering og det flotteste skilt - lige som jeg havde håbet på.
Lene
Rigtig flot arbejde
Læs mere
Helt fantastisk flot skilt, virkelig godt arbejde. Mange gode muligheder for materiale, udseende osv.. Godt produkt, veludført og venlig kundebetjening
Søren Simonsen
Fornuftige priser og super service
Læs mere
Fik lavet et træskilt hos Skilteriet i Vemmelev, til mit indgangsparti ind til “skoven” Utroligt nemt at bestille på deres hjemmeside, med flere muligheder for skrift og udseende.
Christina
Virkelig flot produkt og hurtig levering
Læs mere
Jeg skrev til Skilteriet lidt efter jeg havde bestilt et skjold til en æresport, da jeg var usikker på om den kunne nå frem til datoen, hvor jeg skulle bruge det, og svaret kom 2 minutter efter, hvor de sagde, at det ikke ville være noget problem.
BB
Rigtig god service
Læs mere
Rigtig god service, vi ville have en special bestilling med Dannebrog og hundeposter, vi fik et udkast tilsendt og det færdige resultat vi lige i øjet
Maja
Super service uden problemer
Læs mere
Vi har fået et husnummer og vi havde forlagt de usynlige beslag, og skilteriet sendte nogle nye med min ordre uden beregning, og det skilt jeg bestilte nu i træ, er flot og præcis som forventet! Jeg handler der gerne igen, hvis de har, hvad jeg mangler.
Allan Hansen
Vi var kommet lidt i tidsnød
Læs mere
Mathias som ejeren hedder var yderst imødekommende og hjælpsom og dagen efter bestillingen fik jeg besked at skjoldet lå klar til afhentning...mega fed service...og super flot udført.
Alexandra Katarina Baggesø
Super flot skilt
Læs mere
Mathias som ejeren hedder var yderst imødekommende og hjælpsom og dagen efter bestillingen fik jeg besked at skjoldet lå klar til afhentning...mega fed service...og super flot udført.
Jonas Drejer
Har kun ros at sætte på skilteriet
Læs mere
Deres produkt i topklasse og rigtig pænt udført og jeg glæder mig til at få det hængt op på mit hus og derved give det sit navn tilbage. vil helt sikkert vende tilbage til skilteriet hvis jeg for brug for et skilt en anden gang.

Til kobberbryllup, sølvbryllup, guldbryllup og diamantbryllup!

Vi har dem som Våbenskjold, Halvt Våbenskjold og Hjerteformet – Ønsker du noget unikt? Kontakt os gerne!

Skilt til æresport

Æresporten er den dekorative milepæl for to menneskers rejse igennem livet sammen. De fleste vælge at beholde skiltet til æresporten, som et minde for dagen og for hvor længe de har holdt sammen.

Holdbart og bæredygtigt skilt

Derfor er det i fordel at lave i træ i stedet for pap. Til forskel fra pap bliver det ikke krøllet og får mærker efter hvor mange gange det er blevet rykket.

Derudover falmer farven ikke, som på pap og metal, især hvis man vælger at behandle skiltet med olie og evt. lak.

Hvem laver æresporten til brylluppet?

En æresport laves traditionelt af familie eller tætte venner. Nogle gør traditionen til en fest eller en leg og gør det hele i hemmelighed.

Får nogle til at måle dørkammen, får nogle til at ”stjæle” små ting der sikkert kan hænge på porten, fra parrets bolig, så som billeder, en figur eller andet der kendetegner parret og deres tid sammen.

Nogle vælger at samles om at lave æresporten, med mad og musik, som en lille fejring inden. Det kan blive et meget hyggeligt. Det er bedst at sætte blomster og pynt på aftenen før, for at sikre bedst muligt friske udseende.

Hvad laver man en æresport af?

Mest almindeligt laves en æresport af træ. Det kan være brædder, planker eller andet. Vi anbefaler reglar, da de er tykke og kan købes nogenlunde billigt på mål.

Det er også muligt at lave porten af et metal skelet, det er bare vigtigt at sikre at porten har noget fylde, så den ser ud af noget og at den kan stå op ad væggen uden at vælte.

Herefter pakkes porten traditionen tro ind i gran og herefter er der ikke specifikke krav til pynt, mest populært er bloster og flag. Til sidst sættes et skilt eller våbenskjold på toppen, med årene for jubilæet, dato og årstal på porten i toppen.

Hvor længe har man en æresport til at stå?

Traditionen tro står en æresport kun på dagen og tages så ned, men det er ikke unormalt at den står i nogle dage og pynter, imens den stadig er pæn. Det er traditionelt de samme der sætter porten op til parret, der tager den ned igen.

Hvad skal man bruge til at lave en æresport?

 • Træ til porten, husk nok til fødder, så porten kan stå uden at falde
 • Der kan med fordel købes en granguirlande for at spare tid og sikre samme gren mellemrum hele vejen rundt
 • Hammer og sav
 • Søm
 • Hæfteklammer
 • Ståltråd
 • Skilt til æresport
 • Blomster (tag højde for sæson)
 • brudeslør
 • flag – Du kan med fordel købe plastikrør til at sætte flagene i
 • Bredt dekorativt bånd til at vikle om, for at lave et farvetema
 • Pynt – Kun fantasien sætter grænser
 • Grensaks og saks
 • Bidetang
 • Spraymaling eller maling og pensel, hvis noget skal males
 • Lyskæder kan give porten liv også i mørket eller stemning i de sene sommertimer

Hvordan laver man en æresport?

 • Saml din ramme af 3 styk planker, brædder eller andet du har fundet til at være portens fundament. Vi anbefaler at bruge reglar, da disse er tilpas tykke, kan samles med søm og holde til vejr og at stå en smule løst.  Læg den ned, helst eleveret, så du kan binde gran, pynt og blomster på lettere.
 • Klip grangrenene (hvis du ikke har købt en granguirlande) til, så der ikke er for meget af grenen synlig.
 • Start øverst fra midten og læg grannet, med grenen ud imod begge hjørner. Dæk grenen med det næste stykke gram. Bind først bindetråden oppe hvor skjoldet skal sidde. Det skal ligne at granen vokser fra jorden, op af rammen til æresporten og imod skiltet til æresporten.
 • Når du har lagt grannet på som du ønsker, binder du det fast med ståltråd. Start med at tråden fast bagerst i den ene side. Enten med en til tre hæfteklammer eller ved at binde tråden stramt fast, sørg for at være sikker på at den ikke kan rive sig løs, selv ved kraftige ryk. Vi anbefaler et mellemrum på omkring 20 cm imellem hver binding med ståltråd.
 • Brug ekstra meget og tættere ståltråd omkring midten, hvor skiltet skal hænge. På denne måde har du flere og bedre muligheder for at sætte skiltet fast i ståltråden. Hvis du lægger 5-8 tråde lige op af hinanden, kan du sætte skiltet godt fast i dem.
 • Du kan evt. fugte køkkenrulle inden i stanniolpapir og vikle det rundt om blomsternes stilk så de kan holde sig lidt længere med adgang til vand.
 • Sæt nu blomster eller buketter ind under tråden, så tråden holder dem, eller bind en ny tråd omkring tråden. Du kan også bruge ståltråd til at styre hvor blomster peger, ved at stikke ståltråden ind i blomstens hoved og bøje blomsten med ståltråden, så den bliver der (bedst til større blomster).
 • Sæt forskelligt pynt fast med ståltråden. (grankogler, brudeslør, korn, små smykkeposer, kobber, sølv eller guld-farvet pynt osv.)

Det tager cirka 2-3 timer at lave porten som beskrevet ovenfor alt efter antallet af personer.

Æresport om vinteren

Når det er vinter og vejret er koldt, kan blomster have svært ved at holde udseendet og friskheden, bare natten over. Men det er der råd for!

Ved at anskaffe en spraymaling i kobber, sølv eller guld. Kan man farve de blomster der ikke kan tåle vintervejret og samtidig have farver i temaet.

Grankogler er flot natur pynt, store fine grankogler kan gøre at der ikke er behov for lige så mange blomster.

Hvad koster det at lave en æresport?

En æresport kommer man nok ikke uden om er en mindre udgift. Meget fingernemme personer kan måske lave det hele selv for omkring 200 kr.

Hvis man har tiden til at lave det hele fra bunden, selv skaffe gran og plukke blomsterne. Men ellers koster en almindelig æresport 500-1.000 kr. og de meste ekstravagante kan ligge på 2.000+ kr.